Mijn Blog

Unplugged Trouwen

Language: Nederlands English

Fine Art Bruidsfotografie Elisabeth Van Lent - Alta Ripa Oud-Turnhout

Ik wil het even hebben over ‘unplugged’ bruiloften. Wat zijn het, en waarom wil ik dat jullie kiezen voor een ‘unplugged’ bruiloft, op z’n minst tijdens de ceremonie?
‘Unplugged’ betekent geen connectie met de buitenwereld. Geen smartphones, geen internet, geen tablets… Gewoon jullie en jullie gasten die van het moment aan het genieten zijn. Kan je je dat zelfs nog voorstellen tegenwoordig? Moeilijk, toch? Mensen lijken niet meer van het moment te kunnen genieten. Ze hebben de nood aan alles wat ze doen en zien vast te leggen met hun telefoon. Dus ze zullen ook proberen om jullie vast te leggen terwijl jullie over de loper lopen, wanneer jullie de ringen utiwisselen, wanneer jullie de eerste kus delen… Zullen jullie of zij ooit nog naar die foto’s terugkijken? Kleine kans. Zullen dit mooie foto’s worden? Hoogstwaarschijnlijk niet. Zullen deze mensen een effect hebben op het resultaat van de professionele fotograaf? Ja, dat zeker!

Fine Art Bruidsfotografie Elisabeth Van Lent - Buiksloterkerk Amsterdam

Als een professionele fotograaf kan ik jullie dit vertellen: ja, tot hiertoe heb ik altijd weten omgaan met nonkel Bob die in het gangpad zijn ding aan het doen is met zijn telefoon of camera. Maar hij heeft er wel voor gezorgd dat ik niet het shot kon nemen zoals ik het oorspronkelijk bedoelde. Gewoonlijk bedenk ik nog voordat deze belangrijke momenten plaatsvinden hoe en waar ik dit ga fotograferen, heb ik een compositie in mijn hoofd om zo het mooiste resultaat te krijgen. En wanneer er dan gasten in de weg komen te staan met een smartphone, ja, dan ben ik teleurgesteld. En jullie misschien ook wel als jullie later de foto’s herbekijken.

Fine Art Bruidsfotografie Elisabeth Van Lent - Hotel Villa Ruimzicht

Trouwens, vind je het fijner om een foto te hebben van je moeder die een traantje wegpinkt, of een moeder die de hele tijd achter een smartphone verscholen zit om de hele ceremonie op te nemen? Geen emoties op de gezichten van jullie gasten, enkel telefoons die alle ogen blokkeren. Mijn hart huilt elke keer als dit gebeurt, en het gebeurt helaas nog steeds veel te vaak.

Fine Art Bruidsfotografie Elisabeth Van Lent - Landgoed WaterlandFine Art Bruidsfotografie Elisabeth Van Lent - Alta Ripa Oud-TurnhoutDaarom vraag ik aan jullie allemaal: GO UNPLUGGED! Vraag an je gasten om op jullie dag hun mobieltjes uit te zetten en weg te steken, op z’n minst tijdens de ceremonie, zodat ook zij van de dag kunnen genieten. Je zal er geen spijt van krijgen als je achteraf de mooie foto’s van je professionele fotograaf te zien krijgt.

Fine Art Bruidsfotografie Elisabeth Van Lent - Tespelduyn

    geen comments
    Voeg een comment toe...

    Je emailadres wordt niet <\/em> gepubliceerd of gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

    Menu